Sí, tia


-És clar, tia, si us proposa pujar-vos el pa li podeu dir que sí. El nano de baix segur que estarà content d’ajudar-vos... Si ha estat idea seva... Deu buscar excuses per sortir, pobrot! A aquesta edat els cal prendre l’aire i trobar gent... Li podeu dir que es quedi el canvi, que aquests joves ho tindran molt complicat a la vida i a vós no us ve de cinc cèntims

-...

-Ja m’enteneu, ja ho sé que no nedeu en l’abundància, però a més de la pensió teniu el lloguer del pis de la Gran Via, tampoc heu de patir per si demà tindreu plat a taula

-...

-No, tia, no us estava retraient res de l’herència dels avis, ja ho sé que la mamà es va quedar el terreno de Camprodon i que el papà hi va promoure una urbanització. Si nosaltres hi tenim un xaletet, no us en recordeu? D’aquests amb el sostre de pissarra, d’arquitectura típica ripollesa, amb uns mobles rústics preciosos... En Miquel deia d’anar-hi, ahir, i li vaig dir: “Els Mossos no ens deixaran arribar ni a la cantonada, com vols pujar a Camprodon? I ja hi ha la Consuelo que vegila i rega les plantes!”

-...

-Ho dieu molt bé, tia, no moure’ns de casa i rentar-nos les mans cada dos per tres. Ja se’n recorda de posar-se crema hidratant als vespres, eh? I anar desinfectant-ho tot amb una solució de lleixiu, exactament. Si esteu sola potser no cal que us hi encaparreu, però, no us contaminareu pas a vós mateixa...

-...

-Estrella o Conejo, o la Pons, que la fan aquí al Poblenou, al carrer Tànger! La que trobeu, tia, no crec pas que n’hi hagi cap d’adulterada, dona, són enraonies de gent que sempre busca els tres peus al gat.

...

-La veïna del primer, que és un sol, treballa en una residència d’avis i diu que tiren una cullerada de lleixiu a cada galleda plena d’aigua, hi aboquen la fruita i la verdura fresca que vulguin desinfectar, la deixen submergida durant cinc minuts i després l’esbandeixen. Nosaltres a casa no ho fem pas perquè en Miquel deixa tot el menjar en quarentena al cel obert durant un dia i mig. Diu que després tots els bitxos estan morts, espero que tingui raó.

-...

-Sí, tia, ja ho sé que hem d’anar amb molt de compte, no patiu!

-...

-A l’enciam també n’hi tireu? Molt poquet, espero, que us pot perforar l’estòmac!

-...

-Al iogurt? Tot el que estigui envasat i ben precintat no cal pas desinfectar-ho, tia, cal pensar que el fabricant ha seguit les pautes més rigoroses, dona!

-...

-Com??? Ara? Mentre els esteu deixatant? No, tia, això sí que no, als ous no n’hi heu de tirar ni un rajolí ni una gota, de lleixiu! Valga’m Déu, que potser us lliurareu del coronavirus, però acabareu a urgències igualment!

-

-Tia? Tia, em sentiu? Esteu bé, tia?



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'home del puro

Petites transgressions (autora: Anna Repullo i Grau)

Manies