Agenda

-“Vós mare, esteu bé? Ha vingut la infermera del CAP? Què us ha dit?”

-...

-“Fantàstic! Me n’alegro. L’insomni ens afecta una mica a tots, aquests dies. Com l’octubre del 2017, us en recordeu? No són pas fortes, aquestes pastilles que us han receptat. Demaneu-li a la Josefina que us les dugui a casa, si un cas. No baixeu pas a la farmàcia, per aquesta petitesa!”

-...

-“No, dona, no us les portarà pas ella mateixa! Ja se’n cuidarà la Susi, la dependenta que té als matins, o a les tardes, ara no me’n recordo"

-...

-“Vaig curta de temps, mare, ho sento, us truco des de la feina −vull dir des de casa, però estic teletreballant. Teniu un paper a mà? Us he agafat unes cites i caldria que les apuntéssiu”

-...

-“Disparo! No patiu que jo també me les anotaré, per si un cas. Quan fem un Zoom el cap de setmana les recordarem, si voleu”

-...

-“O un Hangout, el que preferiu! Sí que se us sentia bé, dona! El de menys és l’aplicació. L’important és que mantinguem la família connectada. Amb les amigues també feu vidèus d’aquests?”

-...

-“Doncs que demanin als seus nets que els instal·lin el programa, què caram! Sinó quedaran aïllades del món!”

-...

-“Bé, torno amb l’agenda: Divendres vinent a les 10 us vindrà a veure el perruquer. Convé que us hagueu rentat el cap”

-...

-“Nooo! Dimecres no, divendres! I us l’heu de rentar el mateix dia al matí, abans que vingui, no pas el dia abans. No em sigueu mandrosa!”

-...

-“Continuo: El dilluns 26 els del Gran Preu us duran una comanda amb llet, oli, sucre, farina, productes de neteja, guants, mascaretes... el de sempre, vaja”

-...

-“Sí, dona, i lleixiu d’ús alimentari. Però prometeu-me que no en tirareu pertot arreu, com feia la tia, Déu l’hagi perdonada!

-...

-“No era beneita, mare, era previnguda! Tan de bo ho haguéssim estat tots més! Encara em pendeixo d’haver-vos vingut a veure el dia de la Candelera, que potser us vam dur el virus sense saber-ho...”

-...

-“Apunteu: 10 de maig, visita al podòleg. No tenien hores abans, ho sento. Ara agafen la meitat de clients”

-...

-“Ja ho sé, que us fa mal. Si no podeu esperar, en trucarem un altre, però no ens deuran pas atendre gaire més aviat. I si us el llimeu vós mateixa, el juanete?”

-...

-“D’acord, no he dit res! El 26 de maig teniu una cita a can Geliu. Això no ho digueu a ningú, mare, que està totalment prohibit! L'ALI, l'associació de llibreries irreductibles, ha muntat la campanya #llegimdestranquis. Premien els bons clients amb visites personalitzades, d’un en un, perquè puguin comprar novetats editorials. Excepcionalment, ens hi deixaran entrar juntes!”

-...

-“Maaare, que no és cap gasto! Si em vau dir que ja us havíeu rellegit Platero y yo dues vegades! Us compraré el llibre de l’autora aquesta que ha sortit per Sant Jordi, la Marta Grau, que és de la Seu com vós!”

-...

-“No entrarem pas pel davant, dona. Tenen aquella portella lateral. Serà molt emocionant! No encendran els llums generals per no aixecar la llebre i anirem amb unes lots! No us sembla ben bé Fahrenheit 451?”

-...

-“A mi sí que m’emociona, què voleu que us digui. El 13 de juny farem un Zoom amb tots els Soldevila. Com que no ens vam trobar al funeral de la tia, amb les cosines hem decidit organitzar una quedada a les xarxes. Amb aperitiu, por todo lo alto!”

-...

-“Suposo que sí, que s'hi connectaran, els d’Anglaterra, si no els ha passat res. En Boris Johnson estiueja prop del seu poble i tenien por que no els encomanés...”

-...

-“Darrera cita confirmada: Del 5 al 8 de juliol, teniu reservat un apartamentet a Torre Valentina! Amb tres complements: platja cada dia de 8 a 11, un vale per sopar en una pizzeria el dia 6 al primer torn i un pase per fer un gelat a la Jijonenca de Sant Antoni de Calonge el dia 8 a les 4 de la tarda, abans d’agafar la Sarfa de les 6 que us tornarà a casa”

-...

-“Com que no hi anireu??? Sabeu el que m’ha costat organitzar-ho tot? Unes amigues que treballen a la Diputació em van explicar que s’estava preparant el pla “En marxa!” per reprendre progressivament l’activitat. Aquestes sortides programades compliran totes les distàncies de seguretat. Precaucions extremes, diu el web! Seran LES vostres vacances, mare!”

-...

-“No digueu això, dona, les NOSTRES no! Ningú no se us vol treure de sobre! Penseu-ho bé perquè, si no us van bé les dates, les canviaríem. També hi ha disponibles quatre dies del 14 al 17 de setembre a Pelacalç o del 25 al 28 d’octubre a Vidreres, ben bé abans de tornar a l’horari d’hivern. Jo sincerament triaria Torre Valentina...”

-...

-“És clar que us estimo, mare! Tinc moltes ganes de veure-us el 26 de maig, encara que sigui de lluny! Un petonic! Muààà”.



Comentaris

  1. Molt bo ! I molt bones les referències a altres contes de l'univers confinacontil ! :-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

L'home del puro

Petites transgressions (autora: Anna Repullo i Grau)

Manies