Webinars, l'altra pandèmia


[Encara no heu sentit aquesta expressió? És una síntesi entre “Seminar” i “Web”, per tant, un seminari o reunió formativa impartit online. La covid19 ha fet que proliferessin sense aturador]

-Ponent [Ajustant la càmara i el micròfon de l’ordenador] “Sí... ejem... em sent tothom? Comencem d'aquí a un parell de minuts, si els sembla...”

[Hi ha trenta-dos assistents registrats. No tenen activada ni la càmara ni el micro; de moment, no s’espera que reaccionin]

-P. “Sóc en Ricard Llussà i els impartiré el Webinar d’aquesta tarda de la FCCTP, la Fundació per la Cultura Confinada en Temps de Pandèmia. Moltes gràcies per la seva assistència. Com saben, el títol del meu Webinar és Preparació de Webinars d’èxit! Suposo que aquests dies hauran tingut ocasió de seguir-ne com a mínim un parell i s’hauran preguntat: si jo hagués de fer un Webinar, com el muntaria? Què hi explicaria? A través de quina aplicació?”

[Entren a la sessió dos assistents nous, que es deuen haver aixecat tard de la migdiada]

-P. “Abans d’entrar en matèria, unes pautes metodològiques. Seguirem la mecànica habitual. Si volen fer ús de la paraula, sisplau premin la icona de baix a l’esquerra on es veu un ninotet que aixeca un braç. Sinó, m’ho indiquin pel xat que tenen a la columna dreta de la pantalla. Al xat també hi poden escriure altres observacions sobre la sessió. Tant la resta de públic com jo les podrem llegir sense interrompre la meva intervenció”

[Una assistent surt de la sessió. Es pot haver equivocat de Webinar, o potser li ha fallat la connexió]

-P. “Em senten bé, oi? Com que no els veig les cares... Bé, tant és, som-hi! Fa més de quatre anys que imparteixo Webinars. Arran del meu llibre ¡El Webinar perfecto! que, per cert, s’està convertint en un best-seller, he fet conferències sobre la matèria en diversos països d’Europa i als Estats Units. Si segueixen les sis lliçons del cicle que avui comencem i tenen quelcom interessant a transmetre a la societat, els prometo que aconseguiran fer Webinars més que acceptables. Comencem per la definició: Què els evoca la paraula Webinar?”

[X demana la paraula al xat]

-P. “Perdó, sr. X, la pregunta era retòrica... Mentre no els digui el contrari, jo sóc qui parla, ja tindem ocasió de sentir les seves mmh anècdotes després”

-... [X surt de la sessió, contrariat]

-P. “Poca gent sap exactament què és i com s’ha de fer un Webinar. Però sona bé, oi? Vostès volen tenir èxit en el seu sector de negoci o a la universitat? Volen triomfar en llocs on l’arrogància i la ignorància solen anar de bracet? Doncs deixin caure la paraula Webinar com a mínim dos cops al dia, amb convicció, amb soltura, mirant directament als ulls dels seus interlocutors... Sobretot, pronunciïn la r final a l'anglesa, que gairebé no se senti!”

-[Suposadament els micros estaven apagats, però se senten alguns sorollets d’estranyesa, ádhuc de desaprovació]

-P. “Vejam, no em siguin puristes! Durant el darrer mes, quantes vegades han fet servir paraules com distòpic, telemàtic, epidemiòleg, pandèmia, cribatge, recentralització, monclovita, fases de desconfinament progressiu, prova PCR, mascareta quirúrgica, respirador, mascareta FFP2, nova normalitat...? Vejam qui és l’espavilat o espavilada que me les sap definir totes...”



Comentaris

  1. Dedicat a tots aquells que no poden esquivar webinars gratuïts per no sentir-se fora...

    ResponElimina
  2. El Termcat proposa "seminari en línia"! 😘

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

L'home del puro

Petites transgressions (autora: Anna Repullo i Grau)

Manies