Llaços


-H.C. ...”Si ahir era el Jefe del Estado Mayor de la Benemérita que notificava que dues persones havien estat imputades per furtar trenta quilos de cítrics del camp d’un pagès, avui els puc notificar que els Mossos d’Esquadra han decomissat una partida de piruletes adulterades d’origen x... perdó, asiàtic, que haurien tacat de taronja durant unes hores les llengües de les nenes i els nens del nostre país”.

-E.L. “Honorable Conseller, Eva Llopis, de Ràdio Estel!”

-H.C. “Déu els beneeixi! Digui’m, la seva pregunta?”

-E.L. “Gràcies Honorable Conseller! Ens pot avançar quelcom sobre el decret dels llaços que el Govern de la Generalitat està promovent?”

-H.C. “Em temo que encara no li’n puc dir res, sra. Llopis. La iniciativa es troba en fase d’estudi al Gabinet Jurídic. Deixi’m dir-li només que serà un reglament únic que, una vegada més, posarà Catalunya al capdavant del món en matèria legislativa i social. Quan l’hagin llegit, Dinamarca i Holanda desitjaran ser la Catalunya del Nord d’Europa!”

-E.L. “Honorable Conseller, comprendrà que després d’aquesta resposta no puc deixar de repreguntar-li pel decret. Aprofito l’avinentesa per recordar a l’opinió pública que la missa dels diumenges la radiem a les 19h, la dels altres dies és a les 19:15”

-H.C. “Senyora Llopis, li prego que no insisteixi. Vam accedir a fer rodes de premsa amb la condició que no hi hagués preguntes incòmodes, insidioses o relacionades amb tensions entre els socis de Govern...”

-I.G. “Honorable Conseller, Iraida González, de ‘El Món’: visiblement, s’ha produït una filtració per part d’algun membre del Govern, potser del sector amb el qual hi ha més... tensió. Les catalanes i els catalans necessiten saber què hi ha de cert sobre aquest decret, que pot afectar decisivament els seus drets i llibertats durant els propers mesos”

-H.C. [Poc audible] “La mare que els va ..., una altra filtració!” [Amb to solemne] “Aquesta darrera frase ho diu tot, sra. Gonzàless! L’Estat espanyol, el Reino de España, fa massa temps que ens priva de llibertats. Lluny d’agemolir-nos, nosaltres les restituïrem, almenys parcialment, emparant-nos en la clàusula segona de la disposició transitòria cinquena de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de l’any 2013”

-I.G. “El Diari ‘Ara’, a partir de fonts ben informades −ejem− avança que s’aixecarà el confinament durant unes hores per setmana a sectors concrets de la ciutadania per efectuar tasques de acompanyament, responsabilitat i solidaritat social. Com se sabrà qui pot fer quina tasca, quan i com? L’exposició de motius del decret, segons l’esborrany al qual hem tingut accés, està plena de conceptes jurídics indeterminats...

-H.C. “Permeti que li respongui amb un exemple: degudament assenyalats amb un llaç verd caqui a l’avantbraç, els dimarts i dijous de vuit a onze del matí podran sortir als espais públics caçadors d’imatges de fauna salvatge en entorns urbans. Els mateixos dies, de sis a vuit del vespre, amb llaç verd clar, circularan ornitòlegs a la recerca de nius nous”

-[Veus d’aprovació i d’assentiment]

-H.C. “Els dilluns al vespre, amb un llaç groc ben visible, podran sortir de casa persones que es mobilitzin a favor dels presos polítics. Podran desplaçar-se entre el seu domicili i la plaça de l’Ajuntament de la seva localitat, i prou. Si volen tallar carrers –no sé si té gaire sentit ara mateix–, recomanem que el llaç sigui groc fluorescent, per la seguretat de tothom.”

-I.G. “No té por que els titllin de nazis, Honorable Conseller? Els jueus anaven marcats amb una estrella groga durant la IIa Guerra Mundial...”

-H.C. “No hi havíem pensat, però no ens treu la son, ens diran nazis fem el que fem”.

-SdlR. “Sebastián de los Reyes de El Mundo. Honorable Conseller: ¿El naranja identificará a los repartidores de butano o a los militantes de Ciudadanos que heroicamente limpian las calles de lazos amarillos?”

-H.C. “El taronja el reservarem per als butaneros, sens dubte. Vostè ha sentit res de Ciudadanos des de fa mesos? Des que no hi ha càrrecs per repartir, vull dir... Permetin-me continuar amb la llista, sinó no acabarem mai... Comunitat LGTBI+: llaços amb l'arc de Sant Martí, per desplaçar-se fins als llocs de cruising habituals. Serveis de perruqueria a domicili: llaç vermell, blanc i blau clar, els colors de sempre de les barberies...”

-E.L. “No hi ha perill que se’ls confongui amb nens autistes que surten a passejar amb un seu familiar, Honorable Conseller?”

-H.C. “Ho hem previst tot, sra. Llopis! Per evitar confusions o una circulació indeguda de persones a hores no autoritzades, les farmàcies lliuraran gratuïtament ulleres graduades barates a qui tingui problemes de vista. Així ningú no increparà des del seu balcó vianants que no s’ho mereixin” [cara de satisfacció de l’H.C.]

-[Murmuris d’admiració]

-M.V. “Sí, Honorable Conseller, moltes gràcies. Marta Vives, de Catalunya Ràdio: S’han previst llaços per a periodistes que cobrim activitats culturals? És públic i notori que l’art domèstic està proliferant, Stay Homas només és la punta d’un iceberg...”

-H.C. “Em temo que no tindran llaç, sra. Vives, els colors són limitats. Permeti’m dir-li que, mentre no hi hagi activitats culturals oficials per cobrir, potser la seva secció als mitjans l’haurien d’ocupar el Dr. Trilla i altres experts que informen sobre el covid19. O parlin d’una vegada per totes sobre esports o altres coses que realment importin a la societat, caram!”

-[M.V. sospira profundament. Rep cops d’espatlla solidaris d’alguns companys, i mirades burletes d’altres]

- H.C. “Bé... si no tenen més preguntes, la llista definitiva de colors la trobaran a la secció tercera de l’annex IVbis del decret, quan es publiqui al DOGC. El Molt Honorable President deurà prendre mesures categòriques per evitar noves filtracions... o no”.



Comentaris

  1. Política i Periodisme en estat pur: amb o sense Coronavirus...
    Per cert, s'entreveu que l'ha escrit un jurista.
    M'ha agradat!

    Maria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

L'home del puro

Petites transgressions (autora: Anna Repullo i Grau)

Manies